logo


Pagina principală Infrastructura IT

Începeți dezvoltarea unei infrastructuri IT

Succesul oricărei companii în economia modernă presupune o mare receptivitate față de schimbările pieței și capacitatea de a executa rapid sarcinile. Oportunitățile nu așteaptă. Ele dau câștig de cauză companiilor agile, care își pot realinia strategiile din mers. Numai cu un "sistem nervos digital" bine pus la punct veți face față provocărilor.

Ce urmărim la o infrastructură
Platforma IT trebuie să asigure fundamentul pentru toate soluțiile informatice, prezente și viitoare, pe care vă veți baza activitatea. Odată adoptată o platformă, schimbarea acesteia poate fi foarte costisitoare. Decizia asupra platformei este una critică. Ce trebuie urmărit?

  • Flexibilitatea - Flexibilitate înseamnă să vă puteți adapta la tehnologii noi pe măsură ce apar. O platformă bună trebuie să țină seamă de viitor.
  • Scalabilitatea - Platforma pe care o alegeți trebuie să permită extinderea cu ușurință a infrastructurii proporțional cu creșterea afacerii.
  • Robustețea - Este garanția stabilității, disponibilității și securității sistemului informatic. Lipsa acestora vă poate genera pierderi foarte mari.
  • Ușurința operării - Productivitatea și costurile instruirii depind în primul rând de acest aspect. Urmărindu-l, veți găsi mai ușor personal calificat atât pentru folosirea calculatoarelor cât și pentru administrarea rețelei.
  • Administrarea - Administrarea și configurarea centralizate reduc semnificativ costurile de exploatare.
  • Timpul necesar implementării - Cu cât veți putea implementa mai repede soluțiile informatice, cu atât veți beneficia mai mult de avantaje și veți recupera mai ușor investițiile.
  • Aplicațiile disponibile - Asigurați-vă că veți avea disponibile aplicații pentru platforma dvs. pentru a putea adăuga funcționalitate.
  • Compatibilitatea - Este aspectul determinant pentru o migrare rapidă și fără probleme. Posibilitatea înglobării vechii infrastructuri IT salvează investițiile deja făcute.

TCO - Total Cost of Ownership

Conceptul TCO - costul total de deținere - este intens vehiculat în corelație cu sistemele IT. Atunci când achiziționăm un echipament, sistem sau utilaj, nu ne gândim numai la prețul de achiziție. Există factori adiționali care adaugă costuri suplimentare după achiziție. Unii din ei sunt expuși în secțiunea anterioară. Eficiența investiție se calculează după TCO, nu doar după costul inițial al achiziției.

În cazul investițiilor în IT, este bine să ținem cont de:

  • Suport - Cine pune în funcțiune un produs după achiziție? Trebuie instalat și configurat. Câte firme sau specialiști din piață mă pot ajuta? Cât mă costă? Cât durează până începe să-și recupereze din investiție? Ce se întâmplă dacă ceva merge rău?
  • Calificare - Câți din angajați au pregătirea necesară pentru a exploata soluția? Cât ar costa training-ul? Este soluția suficient familiară și ușor de exploatat? Pot găsi ușor personal calificat?
  • Fiabilitate - Timpii morți împiedică recuperarea investiției și pot aduce alte costuri.
  • Securitate - O securitate slabă ne face vulnerabili în fața unor serii întregi de probleme, traduse în final în costuri neprevăzute.
  • Actualizări - Cum pot menține totul la zi așa încât durata de viață să fie prelungită? Care ar fi costurile?
  • Integrare - Pot valorifica investițiile deja făcute cu noua soluție? Cât mă va costa să adaug noi funcționalități pe viitor? Există ingineri în piață care să mă ajute în acest caz?

Soluții de infrastructură

După cum am văzut, alegerea unei platforme pentru infrastructura IT este o decizie strategică pentru orice organizație. Adoptarea acesteia este o investiție pe termen lung; infrastructura IT susține toate soluțiile informatice ale companiei. O schimbare ulterioară a platformei ar implica schimbări majore în aplicațiile folosite și chiar schimbarea modului de lucru, ceea ce poate fi foarte costisitor pentru o organizație.

Oferta Microsoft include produsele și tehnologiile necesare pentru a face față cu succes tuturor acestor provocări.
 

 

PROMOŢII

SERVER HP PROLIANT ML310E
News image

HP ProLiant ML310e
Gen8 v2 E3-1220v3
Pret: 3450 lei

Copyright © 2024 DIGIMAX.

Prima pagina
Compania
Contact